2 Kasım 2011 Çarşamba

İyi Bir Tatil Yapmak İçin İpucları

Turizmde 11 yillik tecrubelerime dayanarak sizlere tavsiyelerde bulunmak istedim.

1.Nerde ve nasil bir tatil yapmak istediginize karar verin( Deniz kenari,orman ici vs..)
2.Acenta ile gitmek isterseniz bunun cok taninmis guvenilir bir sirket olmasina dikkat edin.Cunku bazi acentalar anlasmalara uymayabiliyor.
3.Kalmak istediginiz odanin konumu,konforu ve genisligi hakkinda mutlaka detayli bilgiler edinin.Otele gittiginiz zaman zorluk cikmasin.
4.Saglik sigortaniz var ise sirketin gideceginiz yerde anlasmali hastanesinin olup olmadigini sorun.Yoksa genelde cogu otel de doktor var.
5.Otelin bulundugu yerin hakkinda bilgiler edinin.Bazen kataloglarda Side,Bodrum veya Kemer de diye yazar ama hic alakasi yoktur.
6.Otele geldiniz resepsiyondasiniz yemek saatleri,animasyon,cocuk bakicisi,odanizin mevkiisi,restaurantlar ve barlarin yeri veya extra ucretli seyleri mutlaka sorun.Tekrar resepsiyona sormaniza gerek kalmaz(resepsiyonistim ben o yuzden soyledim)
7.Size en yakin saglik kuruluslarini,pazar yerlerini,duraklari,eglence mekanlarini ve taksi duraklarinin yerlerini ogrenin.
8.Genelde rehberler yardimci olur ama orada yasayan birilerinden yardim alin.
9.Hediyelik esya almak ya da alisveris yapmak icin fiyat arastirmadan alim yapmayin.Burda 10 a aldiginiz birseyin 5 e satildigini gorunce sok olursunuz.Ozellikle SHOPPING CENTER lere dikkat.
10.Taksilere cok acil olmadikca binmeyin sizi kandirabilirler.80-100 dolar aldiklari oluyor 70km icin.(Tarifesi olan durakli taksilere guvenebilirsiniz)
11.Cok fazla alkol almayin , guneste fazla kalmayin ,otel musluklarindan su icmeyin,tarihi gecmis gunes kremi kullanmayin.
12.Kataloglardan cok otellerin sonradan acentelere verdigi aksiyonlu fiyatlardan rezervasyonlarinizi yaptirin.Fiyat acisindan cok uygun olabilir.
13.Otel yarim pansiyon ise yaptiginiz harcamalari siki takip edin.Iyi niyetli olmayan arkadaslarimiz olabiliyor maalesef.
14.Kullandiginiz bazi seylerin ucretli olup olmadigini sorun.Sonra BEYAZ HOCA nin basina gelenler sizin basiniza gelmesin.
15.Son olarak tavsiyem tanidik insanlarin calistigi veya oturdugu guvenilir yerlerde tatil yapmaniz.
Side Otelleri uludag otelleri ekonomik tatil otelleri cesme otelleri antalya otelleri kibris tatili termal otel belek otelleri bodrum otelleri marmaris otelleri alanya otelleri erken rezervasyon otelleri palandoken otelleri erken rezervasyon 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder