24 Ekim 2011 Pazartesi

Çİkolata Nedir Nasıl Yapılır

Paskalya ya da her zaman aile ve arkadaşlar için etkileyici ve lezzetli ev yapımı çikolata yapmak kolaydır. Çoğu özel veya indirimli mağazalar, Paskalya çikolata kalıpları satın ve yerel süpermarket çikolata geniş bir yelpazede. Biraz zaman ve sabır ile yakında muhteşem bir ev yapımı çikolata dönüm olacak.

Çikolata Türleri

Bitter çikolata kakao likörü, kakao yağı, şeker ve vanilya içerir. Bu, süt ya da beyaz çikolata daha güçlü ve daha zengin ve genellikle yemek pişirmek için tercih ediliyor.

Sütlü çikolata, bitter çikolata ile aynı maddeler içerir, ancak süt katıların ekledi. Bu tatlı, Kremalığını dokusu yumuşak ve bitter çikolata daha az yoğun.

Beyaz çikolata, kakao gibi vanilya, şeker, süt katıları ve aromalar, harmanlanmış sadece kakao yağı içermez. Bu, zengin, kremsi ve sütlü çikolata daha tatlıdır.

Çikolata yeme - karanlık, sütlü ve beyaz - yemek pişirmek için kullanılabilir. Koyu çeşitleri, acı, yarı tatlı ve tatlı içerir. Bitter çikolata, şeker en az bir miktarı ile% 80 kakao likörü ve tereyağı vardır. Tatlı çikolata yüksek şeker ve kakao yağı oranı vanilya vardır.

İyi kalite pişirme çikolata süpermarketler pişirme koridorda bulunabilir. Bu çikolata yeme tadı benzer, ancak, daha kolay, temperleme olmadan ayarlamak mümkün eritmek için yapmak için küçük bir miktarda kakao yağı, bitkisel yağ ile yerini almıştır. Normal yeme çikolata daha ucuzdur.

Bileşik çikolata blokları veya düğmeleri satılan ve süpermarketler pişirme koridorda bulunabilir. Kakao yağı, bitkisel yağ veya yağ ile daha kolay eritmek için ve oda sıcaklığında temperleme olmadan ayarlamak için yerini almıştır. Diğer çikolata lezzet ve doku yoksun, ama çocuk yemek pişirmek için idealdir.

Erime Çikolata

Çikolata, mikrodalga fırın, soba da dahil olmak üzere birkaç farklı şekilde erimiş olabilir.

Soba Ana - bir tencerede kaynayan suyun üzerine bir temiz, kuru, ısıya dayanıklı bir kase çikolata koyun. Hiçbir su veya buhar kase çikolata girer, ya da çikolata kaçırmamak emin olun. Çikolata eriyene kadar orta ve düşük ısı üzerinde sürekli karıştırın.

Mikrodalga - temiz, kuru, mikrodalga güvenli bir kase çikolata koyun. Orta / yüksek karıştırın sonra 1 dakika pişirin. Cook için bir 30 saniye sonra, çikolata Tüm eriyene kadar devam edin, tekrar karıştırın.

Soba - 160 C'ye kadar ön ısıtma fırını, temiz, kuru, ısıya dayanıklı kase çikolata koyun. Sonra kapalı fırında açın fırında 10 dakika dakika kase yerleştirin. Çıkarın ve karıştırın, daha sonra birkaç dakika için gerekli olması halinde, fırın yerine geri çıkarın ve tekrar karıştırın.

Erime Çikolata için ipuçları

* Çikolata eritme önce bile boyutlarda parçalar halinde kırın.

* Çikolata karıştırmak için bir metal kaşık kullanın, ahşap ve plastik kaşık çikolata ele geçirmek için neden olabilir nemi korur.

* Her zaman bir metal, cam veya seramik kase çikolata eritmek için kullanın.

Ev yapımı Çikolatalar yapma

1. Çikolata, (yukarıya bakınız) eritin, sonra tüm topaklar kaldırmak için iyice karıştırın.

2. Üst dolana kadar kalıplar içine eritilmiş çikolata dökün.

3. Çikolata hava kabarcıkları parmaklarınızın kalıpları dokunun.

4. Sert kadar, çikolata seti alalım.

5. Çikolata tamamen ve sertleştirilmiş sonra, kalıp onları dikkatlice açılır.

6. Kenarlarında herhangi bir aşırı çikolata keserek tereyağı bıçağı kullanın.

Çikolata kalıpları kullanmak için ipuçları

* Çikolata kalıpları sabunlu su ile yıkama yapmayın. Zor çikolata kurtulmak için sabunlu su alma, kalıp parlaklık kaldıracaktır. Sadece sıcak su ile yıkayın.

* Her zaman dikkatli bir şekilde yıkadıktan sonra kalıplar kuru. Su noktalar da çikolata kalıptan kolayca bırakmayacaktır noktalar neden olabilir.

* Kalıpları, bitkisel yağ, ince bir tabaka ile, çok hafifçe bir kat yapıştırıyoruz.

* Eğer bir hata yaparsanız, ya da yanlış yerlere ekstra çikolata dripling eğer hala ıslak iken dokunma yok. Buzdolabında veya derin dondurucuda sertleşmesine çikolata koyun, daha sonra kolayca sadece orada istemiyorum parçalar seçebilirsiniz.

Nasıl Çikolata Mağaza

Çikolata alfoil sarılır ve hava geçirmez bir kapta konulmalıdır. Direkt güneş ışığından uzak serin ve kuru bir yerde saklayın. Buzdolabında saklamayın.

Açılmamış çikolata bir raf ömrü 12 ay açılan çikolata, düzgün bir şekilde sarılır ve 3 aylık bir raf ömrüne sahiptir saklanan vardır. (Ancak, benim evimde bu kadar uzun sürmesi asla!)

Çikolata Şartlar

Seize - Çikolata ile sıvı karışımının az miktarda ele geçirmek, yeniden eritilen veya kullanılmış olamaz kalın grenli bir kitle haline gelir.

Çikolata Bloom - çikolata görünen beyaz lekeler, ısıtmalı ve çok hızlı soğutuluyor çikolata neden. Çikolata buzdolabında Bu da oluşabilir, kalitesini etkileyen ve hala yenebilir.

Temperleme - çikolata oda sıcaklığında sağlam ve parlak koyacaktır bir erime ve soğutma işlemi ile çikolata, yüksek kakao yağı içeriği ile stabilize etmek için kullanılan bir tekniktir.

Bu tarif, Sandy Prosdocimo nezaket

Çikolata Nasıl Yapılır

Çikolata Nedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder